Expertgroepen

Binnen GFBG zijn er expertgroepen actief rond de thema's NextGen, HRM, Finance, ICT en Marketing/Sales. De groepen komen periodiek bij elkaar en bespreken onderwerpen die binnen het vakgebied actueel zijn. 

Afbeelding

Liever een collega gebeld dan een consultant geteld

De expertgroepen bestaan uit medewerkers van lid bedrijven en komen periodiek bij elkaar om belangrijke ontwikkelingen binnen het vakgebied te bespreken. In 2019 starten we met een overall expertbijeenkomst. 

In 2020 gaan we van start met een vijftal expertgroepen:
- Expertgroep NextGen/ Bedrijfsopvolger
- Expertgroep Finance
- Expertgroep HRM
- Expertgroep ICT
- Expertgroep Marketing/Sales

Voor meer informatie over de expertgroepen kunt u contact opnemen met het secretariaat via info@gfbg.nl 

foto van expertgroep

Expertgroep NextGen

De expertgroep NextGen behandeld onderwerpen welke van toepassing zijn voor de bedrijfsopvolger. Zowel zakelijke als persoonlijke vraagstukken worden besproken tijdens familiebedrijfsbezoeken. De aansluiting bij het DGA netwerk is hiervan van groot belang. Door jarenlange ervaring binnen het genootschap kunnen we van elkaar leren. Het doel is onderhouden, ondersteunen en stimuleren van contacten en uitwisseling tussen leden van de expertgroep NextGen, die gelijke ervaringen hebben binnen hun familiebedrijf. Dit alles in een vertrouwde omgeving. 

foto van expertgroep

Expertgroep HRM

De expertgroep HRM komt jaarlijks drie keer bij elkaar. Zij bespreken met GFBG lid bedrijven actuele cases, de overall expertbijeenkomt en in interactieve sessies bespreken zij diverse actuele onderwerpen. Onderwerpen welke onder andere worden besproken zijn: employee journey, engagement, verandering in wetgeving en fiscaliteiten naar aanleiding van Prinsjesdag, circulaire economie en de HR van de toekomst. 

foto van expertgroep

Expertgroep Finance

Bedrijfsbezoeken, de overall expertbijeenkomst en in interactieve sessies bespreken zij diverse actuele financieel-gerelateerde onderwerpen, zoals: de kracht van data en business intelligence, governance, bedrijfsovernames, MVO en gaan zij in gesprek met influencers.

foto van expertgroep

Expertgroep ICT

De expertgroep ICT verbindt ICT specialisten van het GFBG. Bedrijfsbezoeken, de overall expertbijeenkomst en in interactieve sessies bespreken zij diverse actuele ICT-gerelateerde onderwerpen, zoals: procesautomatisering, GDPR (Europese privacywetgeving AVG), NextGen ERP, Cyber Security, Internet of Things en clouddiensten. Daarnaast wordt er veel gesproken over budget creëren naar de DGA. Het wordt als vanzelfsprekend beschouwd dat ICT werkt en het er is, maar hoe krijg je als ICT manager intern budget?

foto van expertgroep

Expertgroep marketing/sales

De expertgroep Marketing/Sales verbindt marketeers en sales medewerkers van het GFBG. Ze brengen een bezoek bij één van de mede-leden, wonen de overall expertbijeenkomst bij en bespreken actuele onderwerpen met elkaar. Enkele onderwerpen zijn: employee- en customer journey, explosie van marketing, in gesprek met een merkstrateeg of influencers.